Archiv akcí » 2012 » Duben

Lounští cestovatelé sobě - Maďarsko

Dubnová zeměpisná přednáška byla věnována Maďarsku. V rámci cyklu lounských cestovatelů jsme se s Kateřinou Kastnerovou podívali do země termálních pramenů, dobrého vína a čabajek.

Z Loun do Svitav na celostátní Dětskou scénu 2012

Poslední dubnový víkend patřil v lounské knihovně dětským recitátorům. Na krajskou postupovou přehlídku Dětská scéna Louny 2012 se sjelo na pětašedesát milovníků poezie. Městská knihovna Louny hostila akci již potřetí a společně s Louny, Poeticky! tak pořádá obě krajské přehlídky uměleckého přednesu.

Výtvarná dílna – Pletení z papíru

Výtvarná dílna – Pletení z papíru

Výtvarná dílna proběhla 13. dubna 2012 a uspořádaly ji členky Spolku paní, dam a dívek. Kurzy jsou otevřeny všem, kdo mají zájem něco tvořit. Během kurzu se naučíte plést ruličky, připravit dno, jednoduchý opletek, uzavírky a domů si odnesete svůj výrobek.

Velikonoční zastavení

Velikonoční zastavení

4. dubna 2012 proběhla v knihovně akce s názvem Velikonoční zastavení. K poslechu hrála skupina Sieger band, hrající moderní křesťanské písně s krátkým zamyšlením nad významem Velikonoc.
Během akce proběhla charitativní sbírka na podporu festivalu Bez zámků 2012 v Tuchořicích.

Velikonoce v knihovně

Ve všedních dnech od 30. 3. do 3. 4. proběhly v Městské knihovně Louny Velikonoční dílny, které knihovna každoročně organizuje ve spolupráci se Spolkem paní, dam a dívek z občanského sdružení Lounští Lounským.