Archiv akcí » 2011 » Srpen » Knihovna oslavila první narozeniny v nové budově

Knihovna oslavila první narozeniny v nové budově

V pondělí 1. srpna uplynul přesně jeden rok, kdy byla Městská knihovna Louny oficiálně otevřena a veřejnosti představena v nových prostorách na Mírovém náměstí č. 1.

Slavnostní akce se zúčastnilo na 90 pozvaných hostů. Kromě současných či bývalých zaměstnanců knihovny také členky Spolku paní dam a dívek, v nedávné době na Wolkrově Prostějově oceněné herečky divadelního souboru Třetí věk Louny nebo představitelé kulturních a správních institucí města.

Program večera začínal v 19:00 hodin a již od začátku bylo jasné, že se bude na co dívat a co poslouchat. Herečky předvedly svůj dárek v podobě písně popisující spletitou cestu k realizaci přestěhování knihovny, po které následovalo rozkrojení narozeninového dortu z kuchyně Zdeňky Chovancové. Krásné počasí přálo skupině Allen Blues a alespoň na chvíli nechalo zapomenout poslednímu propršenému koncertu, který se v knihovně konal předchozí víkend.

Pauza mezi hudebními bloky pak byla vyplněna zlatým hřebem oslavy, kterou knihovně darovala Technická správa města Loun. Každý ze zúčastněných si mohl zapálit jednu z 273 svíček na nekonečné spirále.

 

Více fotografií

Allen Blues - více fotografií