Archiv akcí » 2016 » Březen

Modelářský Pohár tří královských měst podruhé v Lounech

To si takhle prohlížíte třeba stíhačku Gripen nebo nové Ferrari a na chvíli se zasníte, jak by bylo skvělé, kdyby vám říkaly pane… pak realisticky vystřízlivíte a dojdete k závěru, že skutečný stroj se vám sice domů nevejde, ale mohli byste si pořídit alespoň jeho zmenšeninu. A právě v této chvíli máte jedinečnou příležitost stát se modelářem!

Horolezecká zastavení

Horolezecká zastavení

Zeměpisná přednáška Jana Žižky z cyklu Lounští cestovatelé sobě

Středa 16. dubna, 18.00, kongresový sál

Oblastní kolo Dětské scény 2016

Městská knihovna Louny hostila v neděli 20. března dětskou recitační přehlídku. Víkendový formát byl zvolen záměrně. Organizátoři vsadili na to, že s dětmi přijdou rodiče a prarodiče, přehlídka se tak dostane do důležitější roviny a slavnostnější atmosféry. A přesně tak se stalo. Kongresový sál byl zaplněn do posledního místa!

Knihovna na kolech i pěšky

Březen měsíc čtenářů je v plném proudu, knihovničtí inspektoři běhají po městě a obdarovávají toho, kdo má při sobě knihu. V knihovně probíhá ještě více akcí než obvykle. Každý ale přijít nemůže.

Knihovna myslí také na imobilní čtenáře. Již od loňského roku doručují klienti STD Jeroným v rámci pracovní terapie knihy čtenářům domů. V zimě pěšky, při pěkném počasí na kole.

Slam Poetry

Slam Poetry

Slam Poetry je svěží vítr poezie, s notnou dávkou energie pro všechny, kterým v hrudi srdce bije. Improvizace i texty psané, Slam však není nikdy to samé, okoukané verše plané – to ne. Ano, Slam je nová éra, kde rýmy nemusí být psané z pera, ale přímo z hlavy a mají patu, co zrozená je bavit nejen davy!

Vystoupil Metoděj Constantine, mistr republiky 2013, a Lojza Kvádr, vítěz Plzeňské exhibice 2014.

12. března 2016, dvorek knihovny

Louny, Poeticky! 2016

Krajská recitační přehlídka recitátorů - sólistů a divadel poezie proběhla již poosmé v Městské knihovně Louny. Nejlepší recitátoři budou reprezentovat Ústecký kraj na národní přehlídce Wolkrův Prostějov.

Recitace zní již tradičně lounskou knihovnou. Z pověření MK ČR knihovna pořádá krajské postupové přehlídky pro děti i dospělé, ale také školní kola či přehlídku oblastní.