Archiv akcí » 2016 » Březen » Modelářský Pohár tří královských měst podruhé v Lounech

Modelářský Pohár tří královských měst podruhé v Lounech

To si takhle prohlížíte třeba stíhačku Gripen nebo nové Ferrari a na chvíli se zasníte, jak by bylo skvělé, kdyby vám říkaly pane… pak realisticky vystřízlivíte a dojdete k závěru, že skutečný stroj se vám sice domů nevejde, ale mohli byste si pořídit alespoň jeho zmenšeninu. A právě v této chvíli máte jedinečnou příležitost stát se modelářem!

Ti, kteří tuto příležitost chytli za pačesy, se setkali v sobotu 26. března v Městské knihovně v Lounech, kde členové lounského, slánského a žateckého klubu plastikových modelářů pořádali pro své kolegy soutěž nazvanou Pohár tří královských měst. No, soutěž… rozhodčí sice hodnotili přes 250 plastikových a papírových modelů letadel, tanků, automobilů, ponorek, lokomotiv, stavebních strojů, budov, a diorám, které přivezlo 65 modelářů, ale hlavní smysl akce spočíval v něčem jiném – setkat se s podobně „postiženými“ a probrat novinky, postupy stavby a povrchové úpravy a spoustu dalších věcí, nad nimiž by běžný smrtelník jen kroutil hlavou. I pro něj jsou však naše výtvory zajímavé, svědčí o tom na 400 návštěvníků, kteří si vystavené modely přišli prohlédnout. Pokud jste to letos nestihli, přijďte v roce 2019, kdy bude mít náš cirkus opět štaci v Lounech. A pokud také modelaříte nebo byste to chtěli zkusit, pošlete nám email na adresu kpmlouny@seznam.cz.

Děkujeme tímto obrnické společnosti Eduard – Model Accessories za skvělé a hodnotné ceny do soutěže, kolegům z Modelářského klubu Postoloprty a florbalistům z TJ Lokomotiva Louny za doprovodný program, a především pak pracovníkům Městské knihovny Louny za poskytnutí prostor, přeochotnou spolupráci a nezměrnou trpělivost, kterou s námi měli.

Členové KPM Louny

FOTOGALERIE