Archiv akcí » 2016 » Červen » Města a obce čtou 2016

Města a obce čtou 2016

Čtení z knih, hudba, promítání, výtvarné dílny a mnoho dalšího, to je kooperativní projekt měst, obcí a knihoven Města a obce čtou 2016. Stan, nebo chcete-li čítárna s knihami a sedacími vaky, i letos zavítala do lounského okresu a procestovala celkem šest obcí, kde přivítala více než pět stovek návštěvníků.

„Je to úžasný nápad, lidé si prostě lehnou do pytle a mohou třeba celý den odpočívat u knihy.“ Chválila si projekt spokojená čtenářka na lounském koupališti, kde byl stan postaven 4. a 5. června.

Za 15 dnů, kdy se stan nacházel na Lounsku, si s ním mohli návštěvníci užít dva dětské dny, zhlédnout scénická čtení v podání lounských knihovníků, vidět muzikál Mamma Mia! v improvizovaném letním kině, něco si vytvořit s dámami ze Spolku paní, dam a dívek, poslechnout živou muziku, Hřivičtí si ukázali různé techniky nakládání a grilování hermelínů v rámci akce Velká sýrová nakládačka.

Stan nás opouští v neděli 19. června, kdy se s ním rozloučíme v Dobroměřicích. Poté bude k vidění v Jirkově a dalších městech, kde bude jistě také připraven bohatý program. 

Rostislav Glazer

 

 

FOTOGALERIE

www.mestaaobcectou.cz

www.facebook.com/mestaaobcectou