Archiv akcí » 2016 » Duben » Dětská scéna 2016

Dětská scéna 2016

Uplynulý víkend patřil v lounské knihovně poezii. Poosmé se zde konala krajská postupová recitační přehlídka Dětská scéna 2016. V pátek mohli zájemci zhlédnout divadelní představení, v sobotu a neděli pak sólové recitátory. Nejlepší soubory i sólisté budou v červnu reprezentovat Ústecký kraj na celostátní přehlídce ve Svitavách.

Lektorský sbor ve složení Renata Vordová, Jan Anderle a Jakub Hulák doporučil k postupu soubor Reservé ze ZUŠ F. L. Gassmanna v Mostě s představením Sbal si kufry a soubor A hrome! ze ZUŠ Litoměřice s dramatizací Co když?!? Čestné uznání lektorského sboru za přirozený jevištní projev obdržely Děti v kaši za představení Duhová jiskra.

Pro recitační část přehlídky vystřídala v lektorském sboru Jakuba Huláka Anna Bahnerová. Děti předávaly své texty ve čtyřech kategoriích. V první kategorii, která jako jediná není postupovou, byly oceněny Anna Andrášková, Magdalena Emma Prontekerová, Adéla Vázlerová, Jasmína Van Vegchel a Karolína Štolbová. Z druhé kategorie slavili postup do Svitav Anna Horáková a Martin Balabán.

Ve starších dvou kategoriích recitátoři předávají vždy dva texty, aby se lektoři mohli důkladněji rozhodnout, koho do Svitav vyšlou. Ve třetí kategorii to byli Anna Formánková a Martin Matocha, ve čtvrté Nikola Helšusová a Josef Fečo, doporučena na postup byla Natálie Oyawale.

Kromě postupujících ocenili lektoři interpretaci textů u Audrey Kristine Wangle, Kláry Ulbertové, Adély Kočínové, Rozálie Vrané, Adiny Tonderové, Antonína Ďurana, Matěje Parpela a Jana Kunze.

Dětská scéna uzavírá jarní poetické období, které již tradičně hostí Městská knihovna Louny. V březnu se uskutečnilo oblastní kolo dětské přehlídky a krajské kolo Louny, Poeticky! pro dospělé. Letošní ročník krajské Dětské scény byl rekordní co do návštěvnosti, zájemců o poezii se sešlo na čtyři sta. Přehlídky se konají za laskavé finanční podpory MK ČR a Spolku paní, dam a dívek.

Ondřej Kunc


Divadelní přehlídka v šesti minutách
pro zaslání adresy ke stažení celých představení pište na mkl@mkl.cz


Fotogalerie - divadlo

Fotogalerie - recitace - sobota

Fotogalerie - recitace - neděle