Archiv akcí » 2012 » Březen » Jízdenky na Wolkrův Prostějov rozdány

Jízdenky na Wolkrův Prostějov rozdány

Prozaické i lyrické texty v podání recitátorů starších 15 let věku zněly v sobotu 11. března Městskou knihovnou Louny. Ta pořádala Krajskou recitační přehlídku uměleckého přednesu a divadel poezie pro Ústecký kraj s nominací na 55. ročník  národní přehlídky Wolkrův Prostějov.

 Louny, Poeticky! 2012 jsou přehlídkou nejinspirativnějších interpretací textů v podání širokého spektra recitátorů.
 Krásným zamyšlením o poetickém v našem každodenním životě přehlídku zahájila místostarostka města Louny ing. Edita Hořejší.
 Lektorský tým složený z režisérů a pedagogů dramatické výchovy Lucie Veličkové, Akrama Staňka a Viléma Dubničky vyslechl a vyhodnotil dva texty deseti interpretů ve třech věkových kategoriích.
 Důležitou úlohu má nejen samotná interpretace, ale především rozborové semináře, na kterých se hodnotí všechny texty odborným týmem, ale i  recitátory.
Jedna z nominačních jízdenek letos zůstává opět v Lounech! A to zásluhou vystoupení Anny Železné ze 3. kategorie, která si připravila texty Michala Horáčka a Jiřího Koláře. Druhou jízdenkou do Prostějova ocenil lektorský tým děčínského Jaroslava Ráce z 1. kategorie a jeho podání textů Jiřího Wolkra a Daniila Charmse. Doporučení lektorského sboru obdržela také Ivana Antošová z Jirkova za interpretaci textu Fráni Šrámka Pane, kupte hada. Zvláštní cenu poroty za výběr textů získala Anna Bahnerová.
Přehlídka se konala v Lounech již podruhé, je tak jednou ze čtyř krajských přehlídek,  které Louny hostí (Dětská scéna, Divadlení, Krajová přehlídka loutkařů a Poeticky). Za příspěvek je dlužno poděkovat Ministerstvu kultury ČR, ale především celému týmu lounských knihovníků a rovněž Vrchlického divadlu, kde se odehrávalo slavností vyhodnocení.
Všichni recitátoři i jejich pedagogové odjížděli s inspirativními radami z rozborového semináře a těší se na další ročník Louny, Poeticky! 2013.


Věra Pokorná

GALERIE