Archiv akcí » 2014 » Duben

Třídenní poetický maraton v knihovně

Třídenní poetický maratón v Městské knihovně Louny začal v pátek, v prostorách Klubo(ovny) Luna, poté pokračoval během víkendu v kongresovém sále přehlídkou sólových recitátorů ve čtyřech věkových kategoriích. Divadelní prostory prověřilo celkem 13 představení a více než stovka diváků mimo jiných i studentky z řad oboru divadelní toulky Třetího věku.

 Tenerife

Tenerife

Chcete strávit zajímavý večer? Přijďte do knihovny na zeměpisnou přednášku.

Ve středu 9. dubna proběhla další přednáška horolezce Jana Žižky z cyklu Lounští cestovatelé sobě. Tentokrát se návštěvníci podívali na španělský ostrov Tenerife, největší ze sedmi Kanárských ostrovů v Atlantském oceánu u pobřeží Afriky. Rozloha ostrova je 2 034 km² a žije zde okolo 900 000 obyvatel. Výhodou jsou zde malé časové prodlevy, vše máte blízko. Návštěvníci zhlédli hodinový film, kde se seznámili hlavně s krásnou přírodou a hornatým středem ostrova plným sopek. Promítání bylo doplněno povídáním pana Žižky a zodpovídáním dotazů. Všichni posluchači odcházeli plni dojmů.

Další přednáška s názvem „Kachnou do Arménie“ bude 7. května. Těšíme se na Vaši návštěvu.

V knihovně se v noci svítilo

Každý rok se knihovny i další organizace připojují k oslavě Mezinárodního dne dětské knihy pořádáním akce Noc s Andersenem. Také lounská knihovna připravila 4. dubna pro všechny děti bohatý program. Od 16.00 hodin to v knihovně žilo. Děti i dospělí společně plnili připravené úkoly.