Třetí věk » Články » Školní rok 2010 / 2011 » Návštěva Národního technického muzea v Praze

Návštěva Národního technického muzea v Praze

Pro studenty Vlastivědy třetího ročníku byl na poslední květnový den připraven jeden z posledních výletů v tomto školním roce. Nabídka návštěvy z důvodu celkové rekonstrukce téměř pět let zavřeného Národního technického muzea byla pro studenty více než zajímavá. Bohužel se ale nesetkala mezi zájemci s tak velkým ohlasem, s jakým se původně plánovalo. Výlet tedy nakonec proběhl v poněkud komornějším stylu, ale všech šest zúčastněných si návštěvu znovuotevřeného muzea pochvalovalo.

Po příchodu do budovy bylo ihned jasné, proč byla uzavřena po tak dlouhou dobu. Opravena byla všechna čtyři podlaží, vzniklo zde hned několik expozic, které byly buď zcela nové, nebo nově opravené a sestavené. Studenti se mohli kochat zmenšenými modely domů a jiných staveb na výstavě „Architektura, stavitelství a design", vesmírných modelů, hodin či dalekohledů v sekci „Astronomie", několika historickými originály tiskařských strojů v expozici „Tiskařství" nebo dočasnou výstavou, kterou zapůjčilo Brněnské technické muzeum.

Výrazně opravami nezměněno, ale pro nadšence jistě velice vděčná pak byla návštěva hlavní čtyřpatrové dopravní haly, kde se nachází hned několik modelů automobilů, motocyklů, kol, letadel, parních lokomotiv a mnoho a mnoho dalšího.

Za všechny zúčastněné

 

lektor Ondřej Kunc