Třetí věk » Články » Školní rok 2010 / 2011 » Poznávací výlet s knihovnou na kole se vydařil

Poznávací výlet s knihovnou na kole se vydařil

Další prázdninová středa v Městské knihovně Louny patřila aktivním sportovcům. Tentokrát se pod vedením Rosti Glazera a Ondřeje Kunce pořádal cyklistický poznávací výlet po krásách lounského okresu.

 

Zkušení cyklisté upustili od plánu rovinaté cesty a připravili si pro zájemce lehce kopcovitý profil tratě. První vrchařská prémie čekala na účastníky na Smolnici, odkud se vydali směrem k Panenskému Týnci. Zde byl krátký čas na odpočinek a zároveň na prohlédnutí nedostavěného gotického chrámu. Pro náboženskou korektnost byla vybrána také návštěva pozůstatků židovského hřbitova v lesích mezi Vrbnem a Hřivčicemi.

Druhé stoupání následovalo při příjezdu na Peruc, kde si členové pelotonu prohlédli Boženinu studánku a tisíciletý Oldřichův dub. Nedaleký hotel stejného jména se pak stal útočištěm a místem konzumace vydatné stravy, která měla dostatečně připravit na stoupání v lesích směrem na Slavětín. Veltěže - Černčice - Louny a téměř 45 kilometrový výlet byl u konce.

Mírné tempo, časté zastávky a návštěva hned několika památek v okolí Loun ukázaly, že se výlety na kolech dají absolvovat i s úsměvem na rtech a příjemné atmosféře.

 

Fotogalerie