Třetí věk » Články » Školní rok 2010 / 2011 » Třetí věk v Lounech

Třetí věk v Lounech

Tři dny patřila knihovna studentům 3. ročníku Třetí věku. V pondělí a úterý zde pořádali studenti závěrečnou ročníkovou práci - Konferenci 3V a ve středu proběhlo slavnostní ukončení studia všech pěti ročníků.

Vše začalo v pondělí výstupem studentek-kamelotů. Vzápětí studenti sami hodnotili jednotlivé obory svého doposud tříletého studia, po nich předstoupili lektoři, kteří měli za úkol odpovědět ve svém příspěvku na otázku „Jaké to je být pedagogem Třetího věku“, a pak už proběhla živá diskuze s hosty z knihoven z Karlových Varů, Litvínova, Slaného, Postoloprt, Podbořan, Mostu, Jičína a Tábora, kteří se přijeli inspirovat zkušenostmi z Městské knihovny.  Studenti připravili ve spolupráci se studenty Gymnázia na večer kulturní program.

Při závěrečném hodnocení průběhu celé konference zazněl názor: celý ročník se úžasně díky společné práci stmelil, všichni si to užili a těší se do 4. ročníku.

Ve středu ráno byly prostory před knihovnou plné všech studentů Třetího věku. Po přivítání ředitelkou knihovny Dagmar Bahnerovou  probíhalo na dvorku ukončení studia všech ročníků a šerpování  3. ročníku starostou města Janem Kernerem jen do té doby, než se spustil z nebe liják. Vše se pak muselo přestěhovat rychle do prostor galerie, kde všichni přítomní shlédli kulturní program připravený MŠ Fügnerova, ZŠ J. A. Komenského a STD Jeroným.

Studenti odcházeli s tím, že se těší 1. září na zápis do dalšího ročníku a na setkání se svými spolužáky.

 

Fotogalerie