Třetí věk » Články » Školní rok 2011 / 2012 » Studenti 3V v Klášterci nad Ohří

Studenti 3V v Klášterci nad Ohří

Cílem poznávacího výletu studentů 4. ročníku Třetího věku byl 27. října Klášterec nad Ohří. Dovezl nás tam malý autobus, který jsme plně obsadili. V Klášterci je krásný zámek se stálou výstavou porcelánu. Paní průvodkyně nám vyčerpávajícím výkladem přiblížila historii výroby porcelánu v našich českých porcelánkách.

Prohlídka začala čínským a japonským porcelánem. Dalších 21 pokojů bylo zaplněno porcelánem českým od počátku výroby až po moderní servisy. Starý porcelán byl krásně ručně malovaný.

Kolem zámku je rozlehlý park až k řece Ohři. My jsme procházku museli oželet, protože počasí nám po celý den nepřálo. V lázeňském areálu Evženie jsme všichni ochutnali minerální prameny a odpočinuli si v restauraci, kde jsme s chutí poobědvali. Procházkovou chůzí jsme došli na náměstí, které je pěkně z kopce. Tam pro nás měla naše lektorka Marcela připravené povídání o historii města.

Z náměstí nás na cestu domů vyprovodila krásná zvonkohra, která se ozvala z radniční věže a tím udělala tečku za naším výletem.

 

studentka Jarmila Jochová

 

Fotogalerie