Třetí věk » Články » Školní rok 2012 / 2013 » Stáří není pro zbabělce

Stáří není pro zbabělce

Třetí autorská hra divadelního souboru Třetí věk Louny je na světě.

Ti, kdo si pospíší a včas zakoupí vstupenku, mohou vidět premiéru 17. listopadu 2012 v 18:00 v knihovně. Předprodej vstupenek bude zahájen 1. listopadu od 9:00 hodin ve studovně.

Autorský tým (soubor, režisérka Renata Vordová a její nový asistent Pavel Jonák) přináší zpověď starých žen, které však nerezignovaly na život a na lásku.

„Nevidí mě. Jdu pomalu po molu a jsem neviditelná. Žena s dětmi. Neexistuju. Příští den jsem sama. Je to to samé molo, jsem tatáž žena. V šortkách, dohněda opálená, na dovolené, muži mě sledují pohledem. Prohlížejí si mě, oslovují mě, flirtují. Dnes jsem žena. Včera jsem byla matka. Zaškatulkovaná, nezajímavá, jako objekt žádosti a touhy naprosto nevhodná. Zítra budu stará. Zase mě neuvidí.“ (Utajená touha, Penny Jordan)

Jaká témata otevřou ženy, které se přijdou podívat k přítelkyni na nový bazén, to vypoví: Helena Hajná v roli Marty, Růžena Horáková v roli Toničky, Eva Venclíková v roli Alžběty, Anna Železná v roli Květy, Anna Šťastná v roli Boženy, Zinaida Tyburcová v roli Iny, Věra Rücklová v roli Jiřiny. Drobné role ženy ve středním věku se ujme Renata Vordová, alternovat ji bude Dagmar Bahnerová.

S humorem až cynickým hovoří o pocitech starých žen, o tom, jak arogantně přijímáme názor, že touha a tělesná láska jsou výsadami mládí. Tématem se mohou posunout hranice vnímání života starých a stárnoucích, může se proměnit zdeformovaný mediální obraz stáří. 

Stáří může být o lásce, vzrušení, touze...