Třetí věk » Články » Školní rok 2014 / 2015 » Kolář – Paříž – Dobříš

Kolář – Paříž – Dobříš

Ve středu 24. září by se dožil sta let světoznámý výtvarník Jiří Kolář. Lektorka oboru umění tady a teď Věra Pokorná, Eva Venclíková a já jsme se v Městské knihovně Dobříš zúčastnily akce, nazvané Den Jiřího Koláře. Součástí programu bylo i předávání cen vítězům výtvarné a literární soutěže, vypsané knihovnicí Romanou Borodovou na téma Kolář – Paříž – Dobříš.

Přívětivou atmosféru celého setkání umocňovala četná krátká hudební vystoupení dvou žáčků (klavíristy a akordeonisty) místní umělecké školy, malá výtvarná papírová dílna a citace z vítězných prací přednesené a okomentované předsedou literární soutěže, oblíbeným spisovatelem pro děti Milošem Kratochvílem.

Předsedkyně poroty výtvarné části, známá autorka trilogie Lichožrouti, ilustrátorka Galina Miklínová, ocenila zásluhu učitelek všech soutěžících, kvitovala s povděkem vysokou kvalitu všech prací i neobvykle velké věkové rozpětí od 5 do 79 let. Anonymním tříkolovým hodnocením napříč všech věkových kategorií ze 147 prací získala cenu za 3. místo roláž naší studentky Evy Venclíkové. Blahopřejeme!

 

Věra Rücklová, 3. ročník

 

Fotogalerie

Fotogalerie od emause