Třetí věk » Články » Školní rok 2014 / 2015 » S úsměvem i vážně na veselé vlně

S úsměvem i vážně na veselé vlně

V úterý 12. května se ateliérem lounské knihovny neslo cinkání jehlic, a také zvuky ze starého rádia, které nám pouštěl redaktor David Hertl. Vypravováním nás seznámil s příběhy z vysílání Českého rozhlasu a z jeho archivu. Vybíral ukázky, které všem připomenuly dobu z minulého století a to, co jsme kdysi slýchali z rádia „na vlastní uši“. S odstupem času se skoro každý pousmál, ale pak se zamyšlením zvážněl a celou besedu jsme zakončili slovy „Hlavně že to je za námi“.

Celkem 18 ukázek se týkalo různých událostí z naší historie. Slyšeli jsme například hlas Chruščeva z roku 1957, kdy byl na návštěvě v JZD Bušovice u Rakovníka a jeho rady jak a co a kde pěstovat, nebo Martu Gottwaldovou z roku 1949 před Vánocemi, záznam reportáže z OD Prior o tom, co lidé a pro koho nakupují pod stromeček. Ke každé ukázce David Hertl přidal vyprávění o lidech, které jsme poslouchali nebo zajímavosti ze své práce na pořadech o českých osobnostech, někdy neprávem zapomenutých

Na závěr nám David Hertl prozradil, že chystá třídílný pořad o Janu Husovi, který se bude vysílat v rozhlase na začátku července.

 

Vlasta Vašková

 

Fotogalerie

 

Starší fotogalerie Na veselé vlně:

setkání 3.3.

setkání 7.4.

setkání 15.4.

setkání 5.5.