Třetí věk » Články » Školní rok 2014 / 2015 » Tablety v knihovně podruhé

Tablety v knihovně podruhé

Po úspěšném školení s tablety, které se konalo v únoru tohoto roku, byla našim studentům poskytnuta možnost školení dalšího. Tentokrát se nabídka rozrostla dvě – pro začátečníky a pokročilé.

Čtvrtek 23., respektive pátek 24. listopadu, patřil malý sálek v Městské knihovně Louny pouze studentům-seniorům z vzdělávacího projektu Třetí věk. Zde se mohli seznámit se základy používání této technologické novinky posledních let. Akce Vodafone akademie – začínáme s tabletem se konala ve spolupráci se společností SENSEN a pod hlavičkou společnosti Vodafone.

Lektor v přátelské atmosféře a nenáročném tempu popisoval v obou kurzech celkem dvaceti studentům, kteří o tuto lekci projevili zájem, principy fungování tabletu, jeho hlavní (ne)výhody, možnosti dotykového ovládání, přihlášení se do emailové schránky, vkládání dat do kalendáře či základy brouzdání na internetu a v multimédiích.

Kapacita školení byla omezena na určitý počet zájemců tak, aby každý měl svůj přístroj, které s sebou lektor přivezl. Kdo si přinesl tablet svůj, mohl se ke skupině přidat. Doplňujících otázek z řad zvědavých studentů bylo hned několik, a tak se stalo, že téměř šestihodinové školení uběhlo jako voda.

 

Ondřej Kunc

 

Fotogalerie