Třetí věk » Články » Školní rok 2015 / 2016 » Předplesový seriálek - 1. díl

Předplesový seriálek - 1. díl

V loňském roce jsme vám přinášeli seriálek, který se mohl hodit před reprezentačním plesem. Letos jej oprašujeme a přidáváme další důležité informace.

Hlavně si nezapomeňte včas koupit vstupenky, abychom ho nepsali zbytečně. Největší ples sezóny je tradičně plánován na poslední únorový víkend (sobota 27. 2. od 20.00). Plesem vstoupí knihovníci do března - měsíce knih, knihoven a čtenářů.

Třetí knihovnický reprezentační ples je tradičně plesem všech knihoven a knihovníků v okrese, ne jen plesem lounské knihovny. Ples tradičně proběhne v Dělnickém domě v Cítolibech.

Předprodej je v plném proudu - ve studovně MKL, za pouhých 250 Kč zažijete nezapomenutelný večer. Dvanáct párů totiž pilně nacvičuje předtančení, letos v latinských rytmech. Uvidíte nejen knihovníky, ale také čtenáře, dokonce se přidala jedna paní starostka.

 

-- 1. díl --

Co všechno je potřeba vědět o reprezentačním plese?

Existují různé druhy událostí spojených s tancem: maturitní, maškarní, veřejný ples, taneční zábava, venkovská zábava, masopustní rej apod. Královnou mezi tanečními událostmi je rozhodně reprezentační ples. Ten knihovnický zvláště.

Reprezentační ples je důležitou společenskou událostí. Organizátoři ho připravují téměř s ročním předstihem. I hosté by tedy této události měli věnovat mimořádnou pozornost.

Váženým hostům je doručena pozvánka a čestné vstupenky nejméně měsíc předem. Hosté by měli, nejlépe písemně, poděkovat a potvrdit svoji účast, případně se omluvit. Vstupenku v žádném případě „neposílají dál“! Čestná vstupenka je vstupenkou těsnou, tzn. nelze ji předávat a posílat místo sebe sousedku.

Váženým hostům jsou rezervována nejlepší místa v sále, během večera je jim také věnována pozornost, ostatní jsou však neméně váženými hosty.

Na reprezentační ples se chodí včas, aby si především dámy vychutnaly všechny pozornosti: potěšily se květinou, nechali se plesovými gentlemany usadit ke stolu.

Na ples chodíme s partnerem či partnerkou, dovolen je také doprovod dospělé dcery či syna, starší dámy mohou přijít v doprovodu přítelkyň. Děti na reprezentační ples nevodíme.

 

Dagmar Kučerová