Třetí věk » Články » Školní rok 2015 / 2016 » Třetí knihovnický reprezentační ples opět vrcholem plesové sezóny

Třetí knihovnický reprezentační ples opět vrcholem plesové sezóny

Třetí reprezentační ples čtenářů, knihovníků a příznivců knihoven zahájilo 12 tanečních párů složených z knihovníků, dobrovolníků, čtenářů a jedné paní starostky. Taneční orchestr Brand New Band bavil milovníky tance celý večer.

Ples plný noblesy a výborné nálady přilákal zhruba 400 hostů do příjemného sálu Dělnického domu v Cítolibech, kde se konal již tradičně. Mimo úvodního předtančení, které se již od lounské knihovny očekává, předvedli své taneční umění Martin a Kateřina Čechovi a Pavel a Tereza Jelínkovi, oba páry reprezentující taneční školu Fénix. Ta byla již podruhé hlavním partnerem plesu, Kateřina Čechová připravovala navíc choreografii pro předtančení.

Půlnoční překvapení ve znamení umění parkouristů – Miloše Nováka, Adama Račko, Pavla Honse, Filipa Ježka, Tomáše Krupičky a Lukáše Vavřince přeneslo hosty do uvolněnější nálady. K té přispělo také tradiční losování cen. Hlavní cenou byl letos poukaz na exkluzivní účast v tanečním týmu plesu 2017. Poukaz vyhrála ředitelka Městské knihovny Litvínov Marcela Guttnerová.

Pozvání na ples přijali starostky a starostové obcí s místními lidovými knihovnami, kolegové z městských i krajských knihoven, ale hlavně čtenáři a příznivci. Za výbornou spolupráci organizátoři děkují Obecnímu úřadu Městyse Cítoliby, restauraci U Jíchů, Taneční škole Fénix, všem sponzorům. Ples je opět financován ze sponzorských darů a vstupného. Rovněž děkujeme za všechny „poplesové“ pochvaly a slova uznání.

 

Dagmar Kučerová